Home » Veertien onderjurken ... In het winkeltje

Veertien onderjurken ... In het winkeltje

Gepubliceerd op 10 mei 2016 22:26

Ze hangen weer klaar in het Vintage'Lein Boudoir!

 

 

Ik streek veertien onderjurkjes. Je weet wel van die jurkjes voor onder je jurk die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je jurk niet steeds omhoog kruipt, of de stof op je huid irriteert. Ideaal om je jurkje mooi te laten vallen. In het Frans heet het onderjurkje een glissement. In het Engels een slip. 

Een aantal onderjurkjes uit mijn collectie is van zijde of satijn, maar het merendeel is van Polyamide. Ik kan me voorstellen dat je wel wilt weten wat dit voor materiaal is? Ik heb even de pluspunten voor je gegoogled. Er zijn natuurlijk ook nadelen ...lees die eerst maar even 


Ondanks deze nadelen hebben onderstaande voordelen mij toch doen besluiten ze in de collectie te houden. Lees: Polyamide (PA) is een synthetische stof die veel voor lingerie wordt gebruikt omdat het niet statisch is, vorm behoudt en het transpiratievocht naar buiten toe transporteert waar het dan verdampt. 

Het is ook fijn om te weten dat polyamide vrij duurzaam is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld katoen of bont.

Wat uitstraling betreft passen deze onderjurkjes veelal voorzien van mooie kantjes ook goed in mijn complete lijn van kant, zijde en satijn. Kom je ook eens kijken in mijn winkeltje aan de Hoogstraat 151 te Schiedam?

Voor nu heb ik alvast wat vraagjes voor je.

 

- Draag jij wel eens een onderjurk?

- Of draag jij liever een onderrok?

- Heb je voorkeuren voor een bepaalde kleur?

- Heb je een herinnering aan de onderjurk? Vertel ...

 

10.05.2016
Marjolein van de Vintagelein


 »

Reactie plaatsen

Reacties

J.Hazel
een jaar geleden

Hoi misschien vind je het raar maar ben een man die graag onder jurkjes draagt vind de stof polyamide een genot om te voelen.Vind het ook heel erg jammer dat het haast niet meer gedragen wordt door de huidige dames,teminste dat gevoel heb ik.Ik vind de onderjurk het meest vrouwelijke kledingstuk.Ben ook zeer benieuwd wat voor onderjurkjes je heb liggen.