Home » Journal
September 2018

Bijna vijf jaar ...

 

Elke dag vanuit het niets, schreef zij haar geschiedenis. Vanuit het niets bouwt zij aan haar ...zeg jij het maar.

 

Al een tijdje hoorden jullie niets, maar zoals het klokje tikt, word ze opgeschrikt. Elke seconde volledig gepassioneerd, totdat de volgende passeert. En nu ...denkt ze na over haar vijfjarig bestaan op 3 november en hoe dat allemaal zal gaan.  'Versailles" wordt het thema en het evenement ter ere daarvan van noemt ze Anniversaire Extraordinaire, dat wil zeggen "Buitengewoon Feest". En zo is dat! Voor de allereerste keer in de geschiedenis van Schiedam zullen de winkels in het Museumkwartier geopend blijven tot 22.00 uur en haar feest gaf hiertoe aanleiding.

 

Ze heeft DJ Frau Rosenrot gevraagd voor het ter gehore brengen van Franse Deuntjes en de Dames van Versailles als gastvrouwen. Daarbij zullen in en om de winkels hapjes en drankjes zijn.

De datum en tijd staan vast! Zaterdag 3 november 2018 om 16.00 uur.


Intussen rommelt ze wat op Google en zoekt "Versailles" accessoires voor de aankleding van het feest. Maar,  wordt tijdens haar zoektocht verleid door een paar zeer lange lila soepele handschoenen van zeemleer met  parelknoopjes volgens een afbeelding van het Centraal Museum. Het zijn handschoenen uit het assortiment van het inmiddels niet meer bestaande prachtigewarenhuis Maison de Bonneterie. Hoe toevallig dat ze juist deze op dit moment in haar ecochique Maison de la Bonneterie heeft liggen.

 

Dan valt haar oog op de tentoonstelling over sterke vrouwen in de mode in het Gemeente Museum Den Haag. Dat zou evt. een leuke tour kunnen worden met haar  Sociéte Caviar, als bedankje voor het lidmaatschap van de Sociéte gedurende dit jaar.


Maar, eerst is er nog de Soiree op Tournee, waarbij de Cellist Joachim Eijlander de muzikale toon zet op

5 oktober om 18.00 uur en we na een Italiaans buffet verder naar hem gaan luisteren bij 't Huis te Poort' op de Dam Schiedam - zie facebook https://www.facebook.com/events/673442659694586/


In haar Maison de la Bonneterie wordt druk gewerkt aan de uitbreiding van producten per
3 november a.s.  Wat ze alvast kan verklappen is dat ze de eerste Niche Eau de Cologne in Nederland in haar winkel mag presenteren, rechtstreeks uit Grasse. Kalynda van haafvisual gewerkt aan een illustratie ten behoeve van een reclamebord/flyer/panflet etc. Er is meer. Maar, voor nu hoopt ze even genoeg verleid te hebben heb en de nieuwsgierigheid aangewakkerd.


Maak een mooie exclusieve "vintage" foto van iets dat je in haar winkel hebt gekocht, mail hem aan vintagelein@hotmail.nl en hoor op 3 november of je winnaar bent geworden van een fles exclusieve niche Eau de Cologne. De beoordeling vindt plaats door een onafhankelijke jury.

Lees meer »
Maart 2018

Ze kon geen dag voorbij laten gaan zonder ...

Elke dag vanuit het niets, schreef zij haar geschiedenis. Vanuit het niets bouwt zij aan haar ...zeg jij het maar.

Was hier sprake van een verslaving? Ze kon geen dag voorbij laten gaan zonder "The Paradise". Na Mr. Selfridge en vervolgens The Crown had Netflix haar er dus deze verslaving bij gegeven. Romantiek en drama in de breedste zin van het woord.


Volgens haar is het woord Vanity hier uitgevonden. Poederdozen, waaiers, parfums, alles kwam voorbij. Alles waarvan haar hart op hol slaat. Precies dat wat zij wilde met haar Maison de la Bonneterie.

Ze was op de goede weg.
"Het lijkt wel of ik in Parijs ben", "oh, het lijkt hier wel een filmset, een boudoir" werd onlangstegen haar gezegd. Ook haar Caviar Societe begint te groeien. Inmiddels zijn er vijf leden. En wat betreft het Movielicious Cult Evenement lijkt het wel de Chicken Run. Elk nieuw evenement sluiten zich weer twee personen bij de bestaande groep aan. De voorste rij in de plaatselijke bioscoop was de laatste keer volledig door haar en haar groep bezet.


Op twitter beschreef ze haar winkelverhalen vanuit haar Maison de la Bonneterie alsof ze dagelijks op de set was. Dit had tot gevolg dat parttime acteurs/actrices contact met haar zochten in de veronderstelling dat zij hier auditie konden doen. Wie weet, in de toekomst.


Vooralsnog is ze veel te druk met de uitbreiding van het assortiment met eau de colognes en lingerie in haar Maison de la Bonneterie. Haar Vintage'Lein blijft hier bestaan, maar zoals eerder zal ze binnenkort met meer nieuwe merken aan de gang gaan.


Nog lang niet iedereen weet dat ze vele nieuwe handschoentjes heeft. jawel, dezelfde als die geleverd worden aan het Deense Koningshuis. Deze kunnen nog wel wat promotie gebruiken.
Ze had nog zoveel dingen te doen met een vijfjarig bestaan, waarvan de datum is is vastgesteld op zaterdag 03.11.2018. Noteert u dat trouwens maar alvast.


Blij was ze dat ze zoveel energie had. Bij alle commentaren rond de "week zonder vlees" werd constant gesproken over de energie die je krijgt wanneer je hier niet teveel van neemt. Zou dat haar hoge energielevel verklaren. Ze at eenmaal in de week een stukje vlees, en dan wel van de goede slager, een biologisch stukje.


Altijd probeert ze bewust te leven en de goeie dingen te doen. Zo zoekt ze altijd naar niet te dure pure producten. Vandaag ontdekte ze het tandpoeder van Perblan. Echt iets voor haar boudoir.

Hetzelfde geldt voor de dingen die ze eet. Alleen het beste is goed genoeg.
Om zichzelf en anderen te inspireren maakte ze alvast een Pinterest board in de aanloop naar het voorjaar. Vol met nieuwe inspiraties. Vooral de enkelsokjes verdienen naast de heerlijke recepten, link naar The Paradise, en nog veel meer leuke inspiraties de aandacht. Die zou ze zeker weer toevoegen aan haar collectie.


En verder zou ze nog veel meer mooie verhalen willen gaan toevoegen aan haar "Paradise".
Elke dag ...vanuit het niets ...een nieuw stukje romantische geschiedenis! Schrijft u mee?
Laat reacties achter op de site, of mail haar, geschiedenis maak je met elkaar.

Tot snel! Marjolein van de Vintage' Lein.

 

Lees meer »
December 2017

Alles om dat ....waar we zo naar verlangen!

Elke dag opnieuw, sinds 2013 schrijft zij geschiedenis. Vanuit het niets bouwt zij aan haar ... zeg jij het maar!

Te lang had ze haar verhaal niet gedeeld ...Ze werd ingehaald door de tijd.

 

Ze was bij de voorstelling van Scala, waar ze werd geinspireerd door de bevlogenheid en passie van het Scapino Ballet, was aanwezig bij de uitvaartdienst van haar oom waar ze ervaarde hoe fijn het is om verdriet te delen met velen, hielp haar dochter verhuizen en was trots op dat wat ze bleek te hebben meegegeven in de opvoeding, voerde gesprekken met haar andere dochter waar ze vastliep in haar plannen, sprak met collega winkeliers en ontwikkelde nieuwe initiatieven, liet haar netwerk groeien door er mensen aan toe te voegen die bewust en passioneel leven, en tussendoor zocht en zoekt ze naar producten voor haar uiterlijke verzorging die zowel vintage als kwalitatief hoogwaardig moeten zijn om later ook een plekje in haar Maison de la Bonneterie te kunnen verkrijgen in de vorm van een Boudoir' Lein.

 

In gedachten gaat ze terug naar Are You Being Served, Mr Selridge, House of Elliot, de Jonkvrouw van Avignon en tsja, deze plek (haar Maison de la Bonneterie) had zomaar de set kunnen zijn voor de opnames ervan.  Er is zoveel Romantiek. Dagelijks speelt ze één van de rollen uit deze series. Is het niet bij de styling, dan is het wel in de rol van gastvrouw bij de presentatie van haar Vintage' Lein of bij de organisatie van haar Escapades.

 

Ze dacht terug aan hoe het toen was. Aan de hand van haar mooie Franse kaarten waande ze zich in de straten en stegen van Parijs, of in de parfumeriën in Grasse, de prachtige handschoenen of hoeden winkeltjes. Over het begrip tijd:

 

  • Er was een tijd dat mannen zich scheerden met een mes en inzeepten met een kwast. Dat ze   zich openhaalden aan dit mes, en daarvoor hun blokje aluin hadden klaar liggen.
  • Er was een tijd dat eau de cologne werd gesprenkeld op de haargrenzen tegen vet haar, het in bad werd gedaan als oppepper, de voeten er mee werden gemasseerd, of handen gedesinfecteerd.
  • Er was een tijd dat men ladders in de panty's liet ophalen. Zo zou men geld kunnen uitsparen.
  • Er was een tijd dat er nog tijd over was voor een ligbad, lekker vol met Epsom Zout.
  • Er was een tijd dat je niet zonder handschoen, tasje en hoed de deur uti ging.
  • Er was een tijd dat alles beter leek.


In die tijd was het ook dat je elkaars spullen leende, bij elkaar krullen zette, of oliebollen bakte voor de mensen in de buurt. Er was aandacht met en voor elkaar. Werkelijk aan alles werd zorg besteed. Men was zuinig op alles. Nu spreken we van duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid. Toen had het waarschijnlijk geen naam en deed je dit vanzelf.
Misschien is het daarom dat mensen er naar terug verlangen.

 


Zij verlangde er misschien wel het meeste naar van iedereen. Ze had zo'n hang naar nostalgie, romantiek, en een vleugje mystiek. Maar toch zou het zaak worden om in dit moment bewust te blijven, te zorgen dat zij  de tijd inhaalt in plaats van de tijd haar.

 


Ze ging verder met het uitpakken van de sneeuwwite onderjurkjes, het maken van een kerstsfeer, het zoeken naar mooie verpakkingen, het vullen van de zakjes badzout, het aanvullen van de voorraad aluin. Ze vult haar voorraad handschoentjes en zakdoekjes aan, wacht vol spanning op de Schiesser boxershorts en witte hemdjes, sorteert de naad/net/stippen panty's etc, alles
om dat stukje verleden terug te halen waar we allemaal zo naar verlangen.
De boodschap die ze hierbij graag meegeeft is ...

 


Zet je/uw zinnen op (be) minnen, geef en leef, wees betrokken, aandachtig, het leven is meestal prachtig!!!

 


Ze wenst jullie allen een fijne tijd en is op 2018 voorbereid! Het winter inspiratie board op Pinterest voor januari wordt al voorbereid. Maar eerst naar afsluiting 2017 ...
https://nl.pinterest.com/vintagelein/christmas-2017/

Lees meer »
September 2017

... die regelmatig overspel pleegt en boven haar stand leeft om zo aan de banaliteit en de leegheid van leven te ontsnappen ...

Elke dag opnieuw, sinds 2013 schrijft zij geschiedenis. Vanuit het niets bouwt zij aan haar ... zeg het maar! Deze maand kiest ze voor ...

 

Een druivenpitolie (voor in bad en op haar spataders), voor een boek (Mme Bovary, ter verrijking van haar geest, voor wijn (een biologische, de Remaury), ...Vive la Vie!

Het is oktober, wijnmaand genoemd. Ah, ze checkt het even. Gelukkig het klopt. Volgens Taal Advies schrijf je dit met een K.

Hoe Episch! Ze denkt meteen aan Vol en Krachtig (haar biologische Remaury wijn), aan Kleur (de kleur van druiven), aan Kunstenaar (in haar geval zeggen ze haar dat ze het doet met woorden), aan haar Kaptafel (waarop ze zo graag haar kristallen karafjes vult met olie, ook wel het vloeibare goud genoemd), aan het Kant, en zijde en satijn (de mooie onderjurkjes, waarvoor ze echt bij haar moeten zijn) en dan heeft ze nog wat aantekeningen voor de Kantlijn ...Ze blikt terug en kijkt vooruit, …

De Grande Ouverture. Wat een feest was het bij Maison de Bonneterie in Schiedam, welke per 01.09.2017 officieel haar deuren opende samen met het koor Uit Volle Borsten en vele anderen. Rond de 100 kado’s bestaande uit ..jawel ...druiven, heeeeel veel, in de vorm van wijn. Dus voorlopig is er een verzadiging voor wat betreft de voorraad druiven die toe vertrouwd zijn aan de alcohol.

De wilde wijnstok Vitis Vinifera. Dit is de wingerdsoort die druiven produceert. Van de 8000 soorten kan slechts een klein aantal voor de produktie van wijn gebruikt worden. De geschiedenis van de wijnbouw begint 3000 jaar voor Christus in het Middellandse Zee gebied bij de Grieken.

De Olie. Laat er nou uit de pitten van de vruchten van deze wijnstok ook druivenpit olie worden geperst. Van deze “droge” olie gebotteld in kleine bruine flesjes weet ze dat deze weldadig is voor toepassingen op de huid. Het doet haar besluiten er een aantal aan te schaffen en deze de komende maand te delen met de Kapitaal Krachtigen om haar heen. Ze zal erbij zeggen dat het is voor die momenten dat ze behoefte hebben aan een heerlijk Kalmerend (daar heb je weer zo’n woord met een K) bad waarin ze een eetlepel olie met kracht door het water mogen mengen en voor het slapen gaan hiermee de spataderen in te smeren, ..voor het slapen gaan even lekker te masseren.

De Druiven. Wat heeft ze er toch mee? Ze spoken de hele dag door haar hoofd. Zou er nog een lekker afrodiserend recept bestaan om te delen? De maand is zoo lang, en de druiven zijn tot de laatste dag ervan in zwang. Daarna verdwijnen ze tot volgend jaar, tenminste als je leeft met de seizoenen. Doe het ook! Ze zal je zoenen …

Gevonden! Klik hier ...

Het Kapitaal. We moeten beseffen dat ons Kapitaal bestaat uit gezondheid, vitaliteit, liefde voor elkaar, kracht en uiteindelijk allemaal leidt tot jouw verhaal voor het nageslacht…En weet je waar ze op de valreep nog over dacht? Het verhaal van Madame Bovary* waarvan ze het boek één dezer dagen verwacht.

*’Zij, een Krachtige dame ( mme Bovary)  die regelmatig overspel pleegt en boven haar stand leeft om zo aan de banaliteit en de leegheid van leven te ontsnappen.

Het zou niet nodig hoeven te zijn! Met het juiste Kapitaal schrijf je je eigen verhaal!

 

Zij (Vintagelein)  schrijft en verblijft zo nu en dan in:

Maison de la Bonneterie Hoogstraat 86 a, Schiedam

Lees meer »
Juli 2017

Nog voor de ochtendgloren beweeg je tussen het natte gras, je zou willen dat …

Elke dag opnieuw, sinds 2013 schrijft zij geschiedenis. Vanuit het niets bouwt zij aan haar ... zeg het maar!

Ze dacht terug aan de tijd dat ze haar jaren vijftig pastel servies verzamelde. Toen wist ze de ouderwetse theekop van opa om te ruilen voor een kop uit de zojuist geopende Blokker.

Die ene theekop bracht haar van het één naar het ander. Ze werd nieuwsgierig naar de “Fifties”. Vooral naar de vintage fashion ...

Ze zou toch willen dat …
Weer eens even in deze tijd zat! Maar, ze had het te doen met de herinneringen van anderen die hun beeld en geluid hebben gedeeld.

Alhoewel, zintuiglijk zou ze deze tijd nog her kunnen beleven. Via Estee. Estee Lauder.
Wat een geweldige uitspraken deed deze vrouw. Bovendien inspireert ze haar enorm met haar overtuiging dat je een klant moet aanraken om iets te kunnen verkopen. Ook haar opmerking niet zover te zijn gekomen door het te wensen of hopen, maar door ervoor te werken!

Mmm,...ze was het er helemaal mee eens. Dit is hoe het gaat.

Ze bedacht dat ze er ook van houdt. Mensen (aan) raken. En,  blij maken..zou ze daar graag aan toevoegen.

Ze vroeg zich af waar ze zelf blij van werd.

Zelf werd ze o.a. blij van de geur van natte gras ...zoals Estee, die in 1953 de geur Youth Dew ontwikkelde. Zou ze dat voor haar hebben gedaan? Het bedenken van zo'n heerlijke geur met ...
Top noten: aldhydes, orange, spices, peach, bergamot, narcissus en lavendel.
Midden noten: cinnamon, cassia, orchid, jasmine, cloves, ylang-ylang, rose, lily of the valley.
Basis noten: tolu balsam, peru balsam, amber, patchouli, musk, vanilla, oakmoss, vetiver.

Wie zou deze verleiding kunnen weerstaan?

Deze geur is zelfs goed te combineren met de 4711 Acqua Colonia van nu. En dan de geuren:
Pink Pepper Grapefruit, Wilde perzik Coriander, Bloedsinaasappel Basilicum en Lavendel Thijm.

Ze kocht een klein flesje in om toe te voegen aan haar assortiment. En ze zou ervoor zorgen dat iemand die geld komt ruilen voor dit mooie limited edition flesje het later weer bij haar voor niet teveel zou kunnen navullen. Ja, op een vaste klantenavond, dat zou leuk zijn.

Ze werd steeds enthousiaster over dit miniatuurtje en besloot de mogelijkheid te scheppen voor een Entre Nous- tje, waarbij je letterlijk geraakt kan worden door de mooie dingen uit het leven of ruikt aan de geuren met een verhaal, Kortom: een avond met veel voordeel en momenten waarop ze herinneringen zal laten herleven. Met mensen die je leuk vindt voor dat even.

Maar, eerst had ze nog een klus te klaren. Ze moest haar nieuwe winkelpand nog officieel open verklaren. Daartoe wil ze u ...

Beleefd uitnodigen voor haar officiële opening op 01.09.2017 aanstaande!

"Reserveer alvast de vrijdagavond tussen 18.00 en 22.00. Ze laat dan de tijd herleven en nog nooit kwam u op de Hoogstraat zoveel mensen tegen. Wees erbij, vermaak uzelf tot tegen negen. Overal kunt u leuk eten en drinken….en dan onthult haar pand de nieuwe naam en zal zij u verrast doen staan!’’

En oh ja, u verwacht vast weer een augustus inspiratieboard? Dat kan wanneer u een entre-nous lid wordt!

Lees meer »

Ook zij zet haar beste beentje voor ...

Elke dag opnieuw, sinds 2013 schrijft zij geschiedenis. Vanuit het niets bouwt zij aan haar ... zeg het maar!

En, ze maakt stappen. Wat grote en vele kleine stapjes, babysteps noemt ze die. Maar, nu? Ja, nu zet zet ze een stap waarvan ze in eerste instantie schrikt en een stap terug doet. Daarna een sprong ...in het hele diepe ...en nu weer met beiden benen op de grond.

Het pandje waarin ze haar vintage collectie laat zien wordt vaak als museum bestempelt. Iedereen kijkt er zijn ogen uit. Dat er ook nog wat verkocht wordt is vaak pas duidelijk bij het verlaten van het pand. En tijdens dit verlaten kan het zomaar gebeuren dat iemand een bh in het haar heeft hangen, er een paspop is omgevallen, of dat deze bezoeker zijdelings het pand moet verlaten wanneer er nog iemand binnen komt. Tsja, dat heb je als je houdt van klein en gezellig. Maar,

Er zijn mensen die zich zorgen maken over haar groei en bloei en haar voorzichtig eens een wat grotere ruimtes laten zien. Misschien zou ze daarin wel veel meer kunnen verkopen! Verkopen? Daar draait het toch niet om. Ze was immers gewoon bezig met haar passie, hield ze zichzelf een poosje voor. Totdat ...

Ze het pand te zien kreeg aan de Hoogstraat 86a. Dat was nou precies wat ze voor haar "Bonneterie" ooit voor ogen had. Ze zei er meteen ja tegen. Maar, die hogere huur, de eigen bijdrage voor energie, de voor haar nog onbekende buren, de omliggende leegstand deden haar twijfelen. Ze werd angstig, huilde uit bij haar buurvrouw winkelier, liet de aanbieder weten het niet te doen ...en toen ...

Bedacht ze dat ze handelde uit angst, de slechtste raadgever. Ze dook in haar aantekeningen en keek naar de uitslag van haar beroepentesten en kernkwaliteiten en las  ...ondernemend, creatief, volhardend, innovatief, en kwam tot een ander inzicht.

Ondernemen is stappen zetten!

En de richting voelt goed. Ze zou haar beste beentje voor zetten! Zou ze daarbij haar nieuwe Kunert panty aantrekken? (zie afbeelding).

Ja, dat zou ze doen. Ze zou ermee inspireren. Zij zou de eerste zijn in een panty van dit mooie merk dat exclusief bij haar in Schiedam verkocht zou gaan worden. Eentje uit de collectie waarin kant, zijde en satijn de hoofdrol zullen spelen.

Ze zette de stap naar de nieuwe huisbaas, maakte de sprong en tekende het contract en ze zal nog vele stappen gaan zetten.

En bij twijfels? Zal ze jullie vragen te refereren naar dit journaal. Want, jullie als trouwe volgers/lezers houden haar op de been en maken het voor haar mogelijk nog steeds haar beste beentje voor te kunnen zetten waardoor 

Jullie wederom  in haar voetsporen kunnen treden, en dit oude merk opnieuw kunnen laten herleven!

In dit pand zal ze de diepte ingaan, de punten op de i zetten, haar trouwe klanten nog meer koesteren, de diamant verder slijpen, en uitzien naar een glansrijke toekomst.

 

 

Deze panty is verkrijgbaar bij Vintagelein - Hoogstraat 86 a - Geopend woe t/m za 10.30-17.30 uur.

 

 

 

 

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.