Een website vol Limited Editions en Inclusief haar liefde voor alle dingen die het leven mooier maken!

Bonjour » Journal
September 2017

... die regelmatig overspel pleegt en boven haar stand leeft om zo aan de banaliteit en de leegheid van leven te ontsnappen ...

Elke dag opnieuw, sinds 2013 schrijft zij geschiedenis. Vanuit het niets bouwt zij aan haar ... zeg het maar! Deze maand kiest ze voor ...

 

Een druivenpitolie (voor in bad en op haar spataders), voor een boek (Mme Bovary, ter verrijking van haar geest, voor wijn (een biologische, de Remaury), ...Vive la Vie!

Het is oktober, wijnmaand genoemd. Ah, ze checkt het even. Gelukkig het klopt. Volgens Taal Advies schrijf je dit met een K.

Hoe Episch! Ze denkt meteen aan Vol en Krachtig (haar biologische Remaury wijn), aan Kleur (de kleur van druiven), aan Kunstenaar (in haar geval zeggen ze haar dat ze het doet met woorden), aan haar Kaptafel (waarop ze zo graag haar kristallen karafjes vult met olie, ook wel het vloeibare goud genoemd), aan het Kant, en zijde en satijn (de mooie onderjurkjes, waarvoor ze echt bij haar moeten zijn) en dan heeft ze nog wat aantekeningen voor de Kantlijn ...Ze blikt terug en kijkt vooruit, …

De Grande Ouverture. Wat een feest was het bij Maison de Bonneterie in Schiedam, welke per 01.09.2017 officieel haar deuren opende samen met het koor Uit Volle Borsten en vele anderen. Rond de 100 kado’s bestaande uit ..jawel ...druiven, heeeeel veel, in de vorm van wijn. Dus voorlopig is er een verzadiging voor wat betreft de voorraad druiven die toe vertrouwd zijn aan de alcohol.

De wilde wijnstok Vitis Vinifera. Dit is de wingerdsoort die druiven produceert. Van de 8000 soorten kan slechts een klein aantal voor de produktie van wijn gebruikt worden. De geschiedenis van de wijnbouw begint 3000 jaar voor Christus in het Middellandse Zee gebied bij de Grieken.

De Olie. Laat er nou uit de pitten van de vruchten van deze wijnstok ook druivenpit olie worden geperst. Van deze “droge” olie gebotteld in kleine bruine flesjes weet ze dat deze weldadig is voor toepassingen op de huid. Het doet haar besluiten er een aantal aan te schaffen en deze de komende maand te delen met de Kapitaal Krachtigen om haar heen. Ze zal erbij zeggen dat het is voor die momenten dat ze behoefte hebben aan een heerlijk Kalmerend (daar heb je weer zo’n woord met een K) bad waarin ze een eetlepel olie met kracht door het water mogen mengen en voor het slapen gaan hiermee de spataderen in te smeren, ..voor het slapen gaan even lekker te masseren.

De Druiven. Wat heeft ze er toch mee? Ze spoken de hele dag door haar hoofd. Zou er nog een lekker afrodiserend recept bestaan om te delen? De maand is zoo lang, en de druiven zijn tot de laatste dag ervan in zwang. Daarna verdwijnen ze tot volgend jaar, tenminste als je leeft met de seizoenen. Doe het ook! Ze zal je zoenen …

Gevonden! Klik hier ...

Het Kapitaal. We moeten beseffen dat ons Kapitaal bestaat uit gezondheid, vitaliteit, liefde voor elkaar, kracht en uiteindelijk allemaal leidt tot jouw verhaal voor het nageslacht…En weet je waar ze op de valreep nog over dacht? Het verhaal van Madame Bovary* waarvan ze het boek één dezer dagen verwacht.

*’Zij, een Krachtige dame ( mme Bovary)  die regelmatig overspel pleegt en boven haar stand leeft om zo aan de banaliteit en de leegheid van leven te ontsnappen.

Het zou niet nodig hoeven te zijn! Met het juiste Kapitaal schrijf je je eigen verhaal!

 

Zij (Vintagelein)  schrijft en verblijft zo nu en dan in:

Maison de la Bonneterie Hoogstraat 86 a, Schiedam

Lees meer »
Juli 2017

Nog voor de ochtendgloren beweeg je tussen het natte gras, je zou willen dat …

Elke dag opnieuw, sinds 2013 schrijft zij geschiedenis. Vanuit het niets bouwt zij aan haar ... zeg het maar!

Ze dacht terug aan de tijd dat ze haar jaren vijftig pastel servies verzamelde. Toen wist ze de ouderwetse theekop van opa om te ruilen voor een kop uit de zojuist geopende Blokker.

Die ene theekop bracht haar van het één naar het ander. Ze werd nieuwsgierig naar de “Fifties”. Vooral naar de vintage fashion ...

Ze zou toch willen dat …
Weer eens even in deze tijd zat! Maar, ze had het te doen met de herinneringen van anderen die hun beeld en geluid hebben gedeeld.

Alhoewel, zintuiglijk zou ze deze tijd nog her kunnen beleven. Via Estee. Estee Lauder.
Wat een geweldige uitspraken deed deze vrouw. Bovendien inspireert ze haar enorm met haar overtuiging dat je een klant moet aanraken om iets te kunnen verkopen. Ook haar opmerking niet zover te zijn gekomen door het te wensen of hopen, maar door ervoor te werken!

Mmm,...ze was het er helemaal mee eens. Dit is hoe het gaat.

Ze bedacht dat ze er ook van houdt. Mensen (aan) raken. En,  blij maken..zou ze daar graag aan toevoegen.

Ze vroeg zich af waar ze zelf blij van werd.

Zelf werd ze o.a. blij van de geur van natte gras ...zoals Estee, die in 1953 de geur Youth Dew ontwikkelde. Zou ze dat voor haar hebben gedaan? Het bedenken van zo'n heerlijke geur met ...
Top noten: aldhydes, orange, spices, peach, bergamot, narcissus en lavendel.
Midden noten: cinnamon, cassia, orchid, jasmine, cloves, ylang-ylang, rose, lily of the valley.
Basis noten: tolu balsam, peru balsam, amber, patchouli, musk, vanilla, oakmoss, vetiver.

Wie zou deze verleiding kunnen weerstaan?

Deze geur is zelfs goed te combineren met de 4711 Acqua Colonia van nu. En dan de geuren:
Pink Pepper Grapefruit, Wilde perzik Coriander, Bloedsinaasappel Basilicum en Lavendel Thijm.

Ze kocht een klein flesje in om toe te voegen aan haar assortiment. En ze zou ervoor zorgen dat iemand die geld komt ruilen voor dit mooie limited edition flesje het later weer bij haar voor niet teveel zou kunnen navullen. Ja, op een vaste klantenavond, dat zou leuk zijn.

Ze werd steeds enthousiaster over dit miniatuurtje en besloot de mogelijkheid te scheppen voor een Entre Nous- tje, waarbij je letterlijk geraakt kan worden door de mooie dingen uit het leven of ruikt aan de geuren met een verhaal, Kortom: een avond met veel voordeel en momenten waarop ze herinneringen zal laten herleven. Met mensen die je leuk vindt voor dat even.

Maar, eerst had ze nog een klus te klaren. Ze moest haar nieuwe winkelpand nog officieel open verklaren. Daartoe wil ze u ...

Beleefd uitnodigen voor haar officiële opening op 01.09.2017 aanstaande!

"Reserveer alvast de vrijdagavond tussen 18.00 en 22.00. Ze laat dan de tijd herleven en nog nooit kwam u op de Hoogstraat zoveel mensen tegen. Wees erbij, vermaak uzelf tot tegen negen. Overal kunt u leuk eten en drinken….en dan onthult haar pand de nieuwe naam en zal zij u verrast doen staan!’’

En oh ja, u verwacht vast weer een augustus inspiratieboard? Dat kan wanneer u een entre-nous lid wordt!

Lees meer »

Ook zij zet haar beste beentje voor ...

Elke dag opnieuw, sinds 2013 schrijft zij geschiedenis. Vanuit het niets bouwt zij aan haar ... zeg het maar!

En, ze maakt stappen. Wat grote en vele kleine stapjes, babysteps noemt ze die. Maar, nu? Ja, nu zet zet ze een stap waarvan ze in eerste instantie schrikt en een stap terug doet. Daarna een sprong ...in het hele diepe ...en nu weer met beiden benen op de grond.

Het pandje waarin ze haar vintage collectie laat zien wordt vaak als museum bestempelt. Iedereen kijkt er zijn ogen uit. Dat er ook nog wat verkocht wordt is vaak pas duidelijk bij het verlaten van het pand. En tijdens dit verlaten kan het zomaar gebeuren dat iemand een bh in het haar heeft hangen, er een paspop is omgevallen, of dat deze bezoeker zijdelings het pand moet verlaten wanneer er nog iemand binnen komt. Tsja, dat heb je als je houdt van klein en gezellig. Maar,

Er zijn mensen die zich zorgen maken over haar groei en bloei en haar voorzichtig eens een wat grotere ruimtes laten zien. Misschien zou ze daarin wel veel meer kunnen verkopen! Verkopen? Daar draait het toch niet om. Ze was immers gewoon bezig met haar passie, hield ze zichzelf een poosje voor. Totdat ...

Ze het pand te zien kreeg aan de Hoogstraat 86a. Dat was nou precies wat ze voor haar "Bonneterie" ooit voor ogen had. Ze zei er meteen ja tegen. Maar, die hogere huur, de eigen bijdrage voor energie, de voor haar nog onbekende buren, de omliggende leegstand deden haar twijfelen. Ze werd angstig, huilde uit bij haar buurvrouw winkelier, liet de aanbieder weten het niet te doen ...en toen ...

Bedacht ze dat ze handelde uit angst, de slechtste raadgever. Ze dook in haar aantekeningen en keek naar de uitslag van haar beroepentesten en kernkwaliteiten en las  ...ondernemend, creatief, volhardend, innovatief, en kwam tot een ander inzicht.

Ondernemen is stappen zetten!

En de richting voelt goed. Ze zou haar beste beentje voor zetten! Zou ze daarbij haar nieuwe Kunert panty aantrekken? (zie afbeelding).

Ja, dat zou ze doen. Ze zou ermee inspireren. Zij zou de eerste zijn in een panty van dit mooie merk dat exclusief bij haar in Schiedam verkocht zou gaan worden. Eentje uit de collectie waarin kant, zijde en satijn de hoofdrol zullen spelen.

Ze zette de stap naar de nieuwe huisbaas, maakte de sprong en tekende het contract en ze zal nog vele stappen gaan zetten.

En bij twijfels? Zal ze jullie vragen te refereren naar dit journaal. Want, jullie als trouwe volgers/lezers houden haar op de been en maken het voor haar mogelijk nog steeds haar beste beentje voor te kunnen zetten waardoor 

Jullie wederom  in haar voetsporen kunnen treden, en dit oude merk opnieuw kunnen laten herleven!

In dit pand zal ze de diepte ingaan, de punten op de i zetten, haar trouwe klanten nog meer koesteren, de diamant verder slijpen, en uitzien naar een glansrijke toekomst.

 

 

Deze panty is verkrijgbaar bij Vintagelein - Hoogstraat 86 a - Geopend woe t/m za 10.30-17.30 uur.

 

 

 

 

Lees meer »
Mei 2017

...omdat rozen verwelken en schepen vergaan, is ze voor jou ...

Elke dag opnieuw, sinds 2013 schrijft zij geschiedenis. Vanuit het niets bouwt zij aan haar ... zeg het maar! 

Ze was in een poëtische mood, voelde zich euforisch!

Zou dit gevoel te maken hebben met deze tijd van het jaar? Ach, ja, volgens Wikepedia staat de maand mei voor bloei, wordt deze maand gerelateerd aan de godin van de vruchtbaarheid, en nog wat meer van dit soort dingen die een aangename associatie oproepen.


Ze dacht terug aan de uitspraak "Alles wat aandacht krijgt gaat groeien en bloeien", en besefte dat ze eigenlijk sinds haar baanverlies haar volledige aandacht geeft aan dat wat ze altijd heeft gewild. Mooie dingen delen met mooi mensen!


Sinds ze dit doet is er zo'n vruchtbare bodem ontstaan dat ze kan beginnen met de 1e pluk in het bloeiende tuintje van haar leven, waarin de roos een hoofdrol speelt. Wat vindt ze deze mooi, vooral de witte.


Per 1 juli zal ze haar winkeltje heropenen op Hoogstraat no. 86 waarin ze 2,5 x zoveel ruimte gaat krijgen, paskamers, centrale verwarming, een etalage, en haar collectie hierdoor verder kan laten groeien. En dat in het groeiende Museum Kwartier in het prachtige historische centrum van Schiedam.


Uit dankbaarheid en in euforische blijdschap maakte ze meteen afspraken met 4711 voor jou . Want, Jij wilt vast "met de neus in de boter vallen" en altijd als eerste kennismaken met de nieuwste producten van dit prachtige merk.

Maar, ook sprak ze met Schiesser over mogelijkheden om de ouderwetse lange onderbroek weer "aan de man te brengen".

Ze maakte afspraken met een vertegenwoordigster van één van de oudste panty merken. Dit alles om "je beste beentje voor te zetten".

Ja, want haar aandacht mag niet verslappen, ook niet in deze periode van groeien en bloeien.


Lange tijd las ze het tijdschrift "La Vie En Rose". Ken je dat nog? Wat haar aansprak was de Poëzie, de Fotografie, de Lingerie, zoals je deze nergens zag. Het lef waarmee het blad gevuld is. Allemaal op het randje, maar net niet ordinair of vulgari. Eerder sjiek en authentiek. Het inspireerde haar tot het samenstellen van haar nieuwe inspiratie board op Pinterest met de gelijknamige bijzondere, op de (zoals ze het nu even voelt) op haar leven van toepassing zijnde "La Vie En Rose"


Leven is Lef hebben! Met deze uitspraak verliet iemand onlangs haar winkeltje. Dat deze uitspraak haar nu ja liet zeggen tegen haar nieuwe pandje, had ze toen niet kunnen beseffen.
Ze zou er van willen maken:

Leven is Lef hebben en Lief hebben!


Want,  jullie waren het die haar toe nu toe lief hebben/hadden en haar volledige aandacht geven/gaven, haar lieten/laten groeien en bloeien en haar elke dag opnieuw haar dag te laten genieten van de rozengeur en manenschijn!


Ze besluit vooralsnog op zoek te gaan naar de mooiste doosjes om jou en je herinneringen aan haar mee in te pakken , een stomer aan te schaffen voor de "verleidingen", echte professionele prijslabels voor alles wat voor haar eigenlijk onbetaalbaar is, de mooie dingen die ze met jou deelt.


Maar, tot 1 juli zal ze haar volledige aandacht richten op de reeds geplande thema's "La Vie en Rose" voor de maand mei en "Pureté" voor de maand juni.


Ze hoopt dat je ook daar weer een bezoekje brengt. Je lege parfumflesje mee brengt, ook al zit er niets meer in, het levert altijd iets op , direct of indirect, in poëtische, filosofische, euforische zin!


Doe dat ook met het nog gave kant en/of onderdelen van je niet meer te dragen lingerie, het draagt allemaal bij aan de euforie! Heb je daarnaast nog zin in één van de tours uit haar 'Lein, kijk dan eens op .nl bij www.citylein

 

En omdat rozen verwelken en schepen vergaan, is ze voor jou achter rozenwater aangegaan, om dit moment te laten blijven bestaan. Het staat klaar, voor het geval je bij haar langs wil gaan!

 

Ik mocht er even voor haar zijn en schrijven voor haar Vintagelein.

Lees meer »
April 2017

Een grotere aantrekkingskracht ...For A Day ?

 

Elke dag opnieuw, sinds 2013 schrijft zij geschiedenis. Vanuit het niets bouwt zij aan haar ... zeg het maar! 

Voorzichtig vroeg ik haar waarom ze niets meer heeft geschreven. Jullie hangen immers aan haar lippen ...

Ze glimlacht. Weet je? antwoorde ze. Soms zijn er dingen met een grotere aantrekkingskracht. Zoals? vroeg ik. Deze maand zaten er mannen in haar hoofd. Ze liet me wat foto's op haar Pinterest board zien, genaamd naar haar nieuwe thema "Lemon and Vodca Lime" Ze hoefde het niet uit te leggen. Ik begreep haar toen ik de beelden van Poldark , vertolkt door Aiden Turner, zag. En zeker toen ik de recensies over deze prachtige BBC drama serie las. Ik begreep wel waar haar verloren minuten heen gingen ...Hadden jullie er eerder van gehoord? Van deze adembenemende Aiden Turner? 

Daarnaast was ze met van alles en nog wat bezig. Waar ze vorige week nog als persgenodigde bij Scapino Ballet was voor de input van haar blog en daar omringd werd door dansende mannen , was ze vandaag de gehele dag behept met het doen van de adminstratie, waarbij ze per minuut vervreemd van zichzelf.  Liever fietst ze lekker door de polder.  De uitwerpselen van een koe bevallen haar zelfs beter dan dit ...

Maar alsof het doen van een administratie niet genoeg is op een dag als deze heeft ze nog een klus te klaren. De kraan in haar winkeltje had besloten haar in de ochtend te doen verassen met een waterbed op haar aanrecht, terwijl ze daar nu juist voor het dweilen van de vloer alle doosjes met lingerie op had gezet. Je raadt het al. De doosjes alsook de inhoud ervan dreven ...op het aanrecht. Het vloeroppervlak leek op het kikkerbad bij de Landel Greenparks. Maar, ja. zojuist heeft ze het laatste jurkje gespoled en gedroogd en gelukkig valt er geen schade te betreuren. Geen mens, nee zelfs geen man te bekennen. Nee echt, deze klus moest ze echt zelf klaren.

Dan is er de Koningsdag waarvan ze zo vol zit. Ze heeft een barber geregeld via Rotterdam Barbers, Reinier Kahle. Hij komt op Koningsdag gratis towel shaven! Ze maakte hiervoor een speciale facebook pagina 'King for A Day' en probeert nu de andere ondernemers hiervoor enthousiast te maken  zich te laten aansluiten bij haar evenement.  Zo zou ze misschien voor die ene dag in het jaar eens mannen in haar winkeltje krijgen en haar scheerproducten die tot op heden bij de vrouwen nog niet aanslaan, aan de man kunnen brengen.

Tussendoor was er nog de fotograaf "Richard Beukelaar" (hee, weer een man) die even langskwam met zijn Rosan van der Zee (toch nog een vrouw in beeld) om wat spullen mee te nemen voor een fotoshoot. Wat zou het resultaat zijn? Spannend...Dit betekende natuurlijk ook het opstellen van een contract, het bepalen van het bedrag voor de huur van de kleding, de borg etc... want, nu heeft ze immers een professionele organisatie en is ze geen Pop Up meer. Mocht je ook interesse hebben in het huren van deze exclusive lingerie voor een shoot? Vraag naar de voorwaarden via vintagelein@hotmail.nl 

Zie het voor je, jouw model in een aan de fantasie overgeleverd niemandalletje.

Hoe zou het eigenlijk met haar stagiaire zijn? Madelief Veldhoven? Misschien zou ze haar misschien eens kunnen vervangen op momenten dat ze niet gemist kan worden bij andere afspraken of op momenten dat haar kaken het begeven van de vele gesprekken die ze voert.

Euforisch vertelt ze over haar Tour D' Aphrodite waarbij ze met acht vrouwen Schiedam beleefde. Helemaal op haar eigen-wijze! Maar, laat nu de mannen maar komen "For A Day"...

 

pasen4-1.jpg

Vannochtend maakte ze haar prioriteitenlijstje. Wat daar op staat? Nou, dat mag je best weten: 

- Voorbereiding vijfjarig bestaan november 2018

- Poezie

- Het lezen van De Meester van Jolien Janzing

- En nog veel meer dingen waar ze niet aan toe kwam!

Maar, er liggen al weer nieuwe prioriteiten klaar.

Morgenochtend moet ze nog even wat paaseitjes kopen als etalagemateriaal, wat sieraden laten maken en oppoetsen, een paasmenu maken. Gelukkig zijn de etalagepoppen al gekleed. 

Oke, hierbij dan wat inspiraties voor de komende dagen. Ik wens dat ze heel mooi worden. Groetjes ...Marjolein van de Vintagelein

https://nl.pinterest.com/vintagelein/inspiration-board-lemon-vodca-lime/

 

Lees meer »
Maart 2017

Je kunt nu al je vingers aflikken ...

Elke dag opnieuw, sinds 2013 schrijft zij geschiedenis. Vanuit het niets bouwt zij aan haar ... zeg het maar! 

 

Vrijdagavond 20.55 uur. Haar werkdag zat erop. Alhoewel....Ze had nog even een gesprekje met haar personages Audriana en Adena (haar paspoppen met elk een eigen verhaal) ...en vroeg naar de bevindingen rond cultuur en het weggeven van de vrijkaartjes voor Thermen Holiday...na een aankoop in haar Vintage'Lein winkeltje.

Adena (het culturele typje)  heeft de eerste aankoopbewijsjes van een bezochte theatervoorstelling in haar omatasje weten te krijgen. Ze hoopt dat ze haar tas snel vol krijgt met culturele toegangskaarten/plaatsbewijsjes van haar vintage vriendinnen uit het hele land. Ze wil ze  zo graag ontmoeten in Schiedam en twee vrijkaarten voor een cultuurbezoek aldaar geven. Naast vintage, gin en jenever  heeft Schiedam een gevarieerd cultuuuraanbod.   vintagelein@hotmail.nl , daar mag je het heen sturen of gewoon even inleveren op de Hoogstraat 151 in Schiedam. Op 31.04.2017 vindt de verloting plaats.  Wie weet win jij ze wel ...

Afgelopen dinsdag avond bezocht zij een voorstelling van Scapino Ballet, Le Chat Noir. Hierover meer op http://cultlein.blogspot.com 

Audriana (het ondernemende typje) heeft het lastiger met het uitdelen van haar vrijkaarten voor Thermen Holiday aan haar vintage vriendinnen die een besteding  doen vanaf 20,00 euro in haar Vintagelein winkeltje. Je volledig bloot geven is natuurlijk ook niet altijd gewenst.  . Maar, deze onwennigheid zal vast overgaan wanneer ze eenmaal de drempel zijn overgetild. Ze hoopt snel haar eerste cadeaukaart a 10,00 euro van Thermen Holiday uit te reiken.

Ze dacht na over haar personages en de rol die zij in haar bestaan spelen. Ze voelt zich met ze verbonden. Maar ook denkt ze na over haar nieuwe collectie, genaamd "Nougat" met dienovereenkomstige kleuren; dustertjes, jurkjes, topjes. zelfs van echte zijde. Deze hebben een zwaan-kleef--aan effect. Zie het moodboard op pinterest of haar foto's op instagram.

Dan is de tour die zij met haar Citylein organiseert voor dinsdag 28.03.2017. Het wordt zo'n leuke dag. Samen met je vrienden kan je voor € 25,00 euro mee en heb je recht op koffie/thee/lunch etc...en bezoek je wederom leuke plekjes in Schiedam. Je hoort de verhalen en ontvangt leuke goodies. Nog twee aanmeldingen zijn mogelijk, dan is de tour vol.

Heb je trouwens gehoord van haar nieuwe geur, de white peach/coriander van 4711. Heerlijk, deze afrodiserende geur. Hoe komt het toch allemaal samen?

Een Tour d'Aphrodite, een afrodiserende geur, en zinnenprikkelende nieuwe (zelfs zijde) lingerie! En dan heeft zij het nog niet eens gehad over Mr. Schiesser met zijn degelijke ondergeod, kortom

Je kunt nu al je vingers aflikken....

Laat staan als je de nieuwe geur uit 1921 ontdekt, het rozenwater, de aluin, etc...

Ga alvast op zoek naar je mooiste flesje en kom het binnenkort laten vullen! 

Het is hier om te smullen, je likt je vingers erbij af, en voor haar...is het ook zeker geen straf.

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.