Een website vol Limited Editions en Inclusief haar liefde voor alle dingen die het leven mooier maken!

Bonjour » Journal
Februari 2017

Ze bedacht personages ... Adena, Audriana ...

Elke dag opnieuw, sinds 2013 schrijft zij geschiedenis. Vanuit het niets bouwt zij aan haar ... zeg het maar! 

Het was al weer even geleden dat ze haar woorden aan het papier toevertrouwd had. Ze had gewoonweg geen tijd. Ze was in een flow, ken je dat? Dat je zo opgaat in wat je doet, dat je gewoon vergeet dat je er bent. Dat is wat passie met je doet. Je valt van het een in het ander door je eigen enthousiasme. En in de verloren momenten was ze in gedachten verzonken en ...

Bedacht personages. Vrouwen. Vrouwen die elk vanuit hun eigen leefwereld een rol zouden gaan spelen in haar verhaal. Vrouwen met een naam, een karakter. Voor deze vrouwen zou zij haar collectie samenstellen, een geur bedenken, een leefstijl etc… Ze maakte een keuze en bedacht de eerste namen voor de hoofdrolspeelsters in haar verhaal, nl.;

Adena,

De betekenis van Adena is kwetsbaar. Synoniemen hiervoor zijn o.a.;

Teer (bn) : breekbaar, broos, delicaat, fijn, frêle, gevoelig, kwetsbaar, tenger, zacht, zwak. teder (bn), lief, zacht. Ja, ze zag haar leven voor zich. Een leven vol romantiek en poëzie, met oog voor detail. Adena zou zich kwetsbaar durven opstellen en met haar fijngevoelige karakter veel liefde geven. En dan bedacht ze…

Audriana

De betekenis van Audrina is krachtig. Synoniemen hiervoor zijn o.a.:
Doortastend, energiek, impressief, levendig, machtig, manmoedig, beslist, overtuigend, vigoureus. Ja, ook dit zag ze voor zich. Het leven van Audriana zou een leven zijn vol ambitie en levenslust, met de nodige doortastendheid. Ze zou zich manmoedig durven opstellen en met haar overtuigende karakter kracht geven.

Ze zou het leven van haar personages gaan inkleuren. Ze zou ze een verhaal gaan meegeven. Wat had ze eigenlijk op haar hals gehaald?

Maar, ze kon zich in beide werelden inleven. Ze kon zich zichzelf beschrijven als gevoelig en kwetsbaar, maar eveneens als doortastend en energiek.

Ze zou nog meer personages willen bedenken. Hoe heerlijk is het een leven in te kleuren met je lievelingskleuren, jouw wereld waarin alleen jij het voor het zeggen hebt. Een wereld vol liefde, met een vleugje romantiek, wat poëzie, en mystiek. Een wereld waarin je elkaars eigenschappen versterkt wanneer je samenwerkt. Een wereld waar je zo graag wilt zijn, laten we beginnen bij Vintage’ Lein!

Daar vindt je inspiraties, kom je in je kracht, zoek je teksten voor felicitaties, is alles anders en onverwacht, zoek je iets nieuws, iets authentieks, daar gaat geen moment voorbij waarop ze niet aan jou heeft gedacht ...vergeet haar daarom niet, als er iemand is die jou graag ziet?

Ze blikte terug op de afgelopen weken waarin ze contact heeft gezocht met Schiesser voor de Revival serie, met Jeanne d’ Arq Living voor wat Limited Editions uit de Clothing Collection. Dacht aan haar fles 4711 van 1.55 hoog die ze aan heeft geschaft om haar dealerschap uit te stralen, haar hoepels die na vier proefbuigingen eindelijk rond waren. Ze verlangde naar de geuren die ze besteld had, elk met een eigen verhaal en de nieuwe geur van 4711 waarin chocolade en vanille de ingredienten zijn. Jammer dat deze pas in maart komt.

Lees meer »
Januari 2017

Het was één minuut voor twaalf ...

Elke dag opnieuw, sinds 2013 schrijft zij geschiedenis. Vanuit het niets bouwt zij aan haar ... zeg het maar! 

Ze keek vanuit het net om haar billen passende stoeltje in haar hotelkamer omhoog en zag hoe de vuurpijlen zich aftekenden tegen de donkere lucht en een weg baanden in de ruimte, ze keek omlaag en zag het kleine aantal mensen dat siervuurwerk af stak ...Ze keek de kamer rond, ...

Ze pakte haar glas en goot er alvast een vintage champagne in. Uit haar koffer kwam een négligé. Ze trok de stop van het volgelopen bad eruit en liet het los ....2016! Het duurde slechts één minuut. Het was over ... voorbij ...hoe jammer. Wat had ze dit jaar genoten van alles. 

Ze had genoten van de schoonheid. Ze zegt meestal:

"Schoonheid is de naam van iets dat niet bestaat maar die je geeft aan de dingen in ruil voor het genot dat zij je geven"

Precies met die uitspraak in gedachten sluit ze haar ogen om ze één minuut later weer open te doen.  Het is 2017. 

De bladzijde is nog onbeschreven. Zij zal hierop wederom haar geschiedenis gaan schrijven. Dat belooft ze zichzelf.  Haar roman. 

Ze pakt haar 4711 Original Eau de Cologne en giet een royale scheut in haar handen, wrijft erin, masseert zachtjes hals, nek en slapen, ademt diep in en ontspant.

Ze is er klaar voor! Maar, eerst nog even een klein schoonheidsslaapje ... 

Ze droomt van haar nieuwe toilettasjes, zakdoekjes, onderjurkjes, haaraccessoires etc...

Welk een schoonheid! Ze zal deze verpakken met haar liefde voor het leven en delen met jou! Oke? Het zal je ongetwijfeld genot opleveren. 

Lees meer »
December 2016

...houdt ze enorm van haar ronde vormen ...

Elke dag opnieuw, sinds 2013 schrijft zij geschiedenis. Vanuit het niets bouwt zij aan haar ... zeg het maar!

Ze kijkt uit naar het nieuwe jaar. Haar hoepel staat al klaar. Alhoewel ze zelf iets teveel toebedeeld is, houdt ze toch enorm van de ronde vormen, in werkelijk alles. 

Terwijl ze haar nagels polijst met de door haar zelf bedachte “vijl met zeemleer” oplossing
(een manier waarop je geen chemicaliën hoeft te gebruiken en duurzaam bezig bent), dacht ze erover na hoe ze haar bezoekers aan het hoepelen zou krijgen …want, …dit zou een nieuw product in haar winkeltje worden! Die hoepel. Even als de heren pyjama’s van 100 % katoen met tijkstreep en kleine motiefjes, veelal in de kleur blauw.

Maar, met deze had ze geen geduld gehad en het leek haar ook een mooi kerstcadeau. Gebleken is dat haar gevoel juist was, want ze vliegen de deur uit, weliswaar tegelijk met de dames die allemaal angstig zijn verleid te worden tot een uitgave. Het is al zo’n dure maand. Diezelfde dames vallen massaal voor  de 4711 Plum & Honey Limited Edition, waar je gedurende deze maand een bedeltje bij mag uitkiezen. Ze zetten hun zinnen erop. Maar, oh, die zinnen die ziet ze ook zo graag gezet op het “Minnen”. Er zijn immers zoveel mooie lingerietjes bij gehangen en nieuwe pantysokjes van kant, of met een grote ingeweven bloem. Ze zijn zoo mooi. En dan over de parels en haaraccessoires nog niet gesproken, of de 4711 tabac voor de mannen.

Daarom onlangs haar Tour d’ Amour waarvan je volledig bij zinnen kwam en bewust werd van al dit moois. Wegens het grote succes ervan werd ze gevraagd nog een tour te organiseren in de tweede week van de kerstvakantie. Als zij het publiek zou regelen, zou ze beloond worden met een preview van een theaterstuk ter voorbereiding op het Theater Festival in Schiedam, waarbij de Stokerij een grote rol speelt. Ze had al diverse aanmeldingen vanuit de vorige tour, maar er kunnen volgens haar nog max. 6 personen inschrijven. Best leuk, meteen een mooie gelegenheid om met elkaar het glas te heffen op dinsdag 3 januari in het nieuwe jaar, dat ze gemakshalve even “Bonne Annee” noemt.

Tijdens het bewonen van Scapino Ballet's Pablo als persgenodigde had ze bedacht dat het een jaar vol gezelligheid, D.I.Y (do it yourself) beweging en puur biologische eten zou moeten worden. Vandaar alvast de hoepel. Een taille als de dansers van Scapino zou er niet inzitten, maar toch. Heb je haar blog al gelezen? 

 

Ze zou het jaar starten en eindigen met cultuur, en ertussen ook nog wat. Vraag haar eens naar haar Movie Licious Evenement of breng of stuur haar eens je betaalde ingescande toegangsbewijsjes van een bezoek aan museum, bioscoop, kunstgalerie etc… ergens in het land. Uit de ingeleverde bewijsjes trekt zij er eentje. De winnaar ontvangt twee vrijkaartjes voor een cultureel bezoekje Schiedam. 

-o-

 

Ze had een prachtig jaar gehad tot nu toe in Schiedam, en beseft dat Vintagelein, since 2013 al best ver weg klinkt. Reis je met haar mee door de tijd naar november 2018 waarin zij vijf jaar bij zichzelf in dienst zal zijn? P.s. Ze heeft een Muze. Ja, echt. Ze stelt zich binnenkort aan je voor! Want, ze heeft best een klein probleempje. Er speelt zich veel te veel af in de

"Kant' Lein"!

Lees meer »
November 2016

Daar lag ze dan tussen haar kant, zijde en satijn ...

Elke dag opnieuw, sinds 2013 schrijft zij geschiedenis. Vanuit het niets bouwt zij aan haar ... zeg het maar!

Daar lag ze dan tussen haar kant, zijde en satijn. Ze kon niet slapen …
Er zouden mensen komen, zoveel mensen. Allemaal op zoek naar iets voor “Om het lijf”.

Ze was benieuwd wat deze mensen dan al zoal om het lijf zouden hebben? Zelf had ze de tijd van een groot shirt van t-shirt achtige stof ver achter zich gelaten. Weinig vrouwelijks ging hiervan uit. Een kantje moest er ten allen tijde bij zijn, een kantje uit haar Vintage’Lein.

Maar, als al die mensen hetzelfde kantje zouden wensen, dan was het nog wel een dingetje. Tot nu toe haalt iedereen haar authentieke vondsten door een ringetje. Ze houdt niet van twaalf in een dozijn, daarvan zijn er genoeg, ze wil exclusief zijn.

Ze dacht na over de presentatie van haar assortiment parels voor het einde van het jaar, de limited editions van 4711, beiden al daar. Hoe bracht ze deze nu weer “Aan de man”. Iedereen heeft er inmiddels al iets van. 

Dan was er nog de Grande Vintage Tour d’ Amour. Die had ze gebracht met een hoop bravour. Toch zou ze nog wat inschrijvingen willen zien, het mooiste aantal voor dinsdag a.s. had ze ingezet op 10. En, ze was ook nog voor beste kleine zelfstandige winkelier genomineerd, had ze al 115 van de 100 stemmen gegenereerd.

Maar, die mensen. Die wilde ze zo graag helpen met al hun wensen. Daar was het haar toch vooral om te doen.

Eén van die mensen had nog een leuk verhaal.  Lees je mee?

Bij “Natuurlijk Gezond” had deze dame een 4711 eau de cologne doekje (waarvan zij dealer was) ontvangen en in haar tas gestoken. De dame ging op reis naar Frankrijk. Maar de reis verliep anders dan verwacht. Met veel oponthoud en overstappen kwam deze dame uiteindelijk in de TGV trein richting Lyon waar ze uiteindelijk met de hoogste nood het toilet bereikte, welke er niet anders uitzag als de toiletten in Afrika, waar je het zonder pot of doortreksysteem moet doen.  De uitwerpselen liepen nog net niet de trein in…Geen papier voorhanden. Bezuiniging was daarop het antwoord. Schoonmaakpersoneel zou te duur zijn ! En daar was het 4711 doekje dat met zijn kleine afmeting het personeel moest vervangen en de persoonlijke hygiëne moest redden.

Zou het nu een tijd zijn waarin mensen zo’n klein doekje vaker gaan wensen?

Een doekje, iets om het lijf,  samenzijn, winkelen en boodschappen doen in echte winkels, een schone trein?

Dan komen ze toch echt bij haar, aan deze wensen voldoet ze wel met haar Vintage’Lein.

Lees meer »

Een Muze, waarom niet? Dat ene meisje met dat mooie gezicht ...

Elke dag opnieuw, sinds 2013 schrijft zij geschiedenis. Vanuit het niets bouwt zij aan haar ...
zeg het maar!

Aangezien ze teveel woorden in huis had, besloot ze er wat van toe te vertrouwen aan het papier. Ze moest zich ervan ontdoen. Anders raakt ze erin verstikt. Ze zou ze vermengen met haar “zinnen om te minnen”. 

In haar allereerste blog op http://vintageleins.blogspot.com  (toen nog niet bewust van haar toekomstige rol in een winkeltje) schreef ze Zet je zinnen op minnen en wees  lieftallig, charmant, vriendelijk, coquette, stoer, vrouwelijk, authentiek, een tikkeltje pikant en bevallig. Ze was ervan overtuigd dat deze woorden elke vrouw toebehoren.

Maar, in haar winkeltje was er aan woorden ook geen gebrek. De een na de ander kwam bij haar op verhaal, even aan de slag met het mooie van de taal. Want, voor haar is er zonder taal geen verhaal, zonder zinnen geen (be)minnen,

Zonder kant, zijde en satijn geen Vintagelein.  Zonder dit geen nominatie met stip …
voor de eerste plaats als kleine zelfstandige winkelier, misschien zou ze straks na de stedelijke selectie in de volgende provinciale ronde zijn. Stem je mee? De link vindt je hier …

http://www.bestezelfstandigewinkelier.nl/vintagelein

Nu begint ze ineens te vertellen over het Suikerzoet Filmfestival in Schiedam. Daar smult ze van. Gratis films in de mooiste gebouwen uit de stad. Het brengt duizenden mensen op de been, allemaal passend in haar doelgroep. Alleen …

Kennen ze haar nog niet allemaal. Er is nog een weg te gaan. Later komen ze vast ook voor in haar verhaal. Nu heeft ze alvast de potten met snoepgoed gevuld en betracht haar geduld.

Ze heeft nog iets leuks zo leuks bedacht, ze lacht. Ze heeft bedacht dat er een Muze moet komen en heeft een beelschoon meisje uitgekozen die in de toekomst het gezicht van haar ‘Lein zal zijn, het gezicht van haar Vintage’Lein … Dat meisje dat haar passie deelt, en straks in haar show meespeelt.

Ken je trouwens haar polijstvijl al? Zo’n superouderwets ding met een stukje zeemleer, met levenslange garantie, oh….haar nageltjes glimmen eindelijk weer. Zonder er met een chemisch goedje aan te komen, kan ze weer met haar nageltjes voor de dag komen.

Hier wil ze het even bij laten, hou haar in de gaten …

Muze - Clip - Klaar- Zijde - Kant - Satijn - Minnaar - Suikerzoet – Zinnen en Minnen - Woorden

Lees meer »

opeens ...was er die zoete verleiding, het water liep haar in de mond, wat had ze hierin een zin in

Elke dag opnieuw, sinds 2013 schrijft zij geschiedenis. Vanuit het niets bouwt zij aan haar ...
zeg het maar!

Ze was in haar nopjes. Afgelopen week kwam haar ten gehore dat zij kans maakt op de titel "Beste zelfstandige winkel van Nederland". Ze was hiervoor genomineerd en mag bij 100 stemmen door naar de volgende ronde. Help je mee door ook op haar te stemmen?

http://www.bestezelfstandigewinkelier.nl/vintagelein 


Ze kreeg een kleur van opwinding. Hoe is het toch mogelijk dat zij hiervoor werd genomineerd? Het was niet de titel zelf die haar zo opwond, maar meer dat wat erna zou kunnen ontstaan. Die dranghekken! Toch?

Eerst nog even verder sparen voor de paspop. Ze vertelde dat ze al € 25,00 aan kleingeld in haar glas had, allemaal door de fooi van klanten. Ze hield van ze. Ze gunden haar dat zomaar.

De hele week was er eentje van de mooie gebaren. Dounia van 4711 had haar bezocht en haar twee appels gebracht, voorzien van het "Aqua Colonia" logo. Deze twee glimmers staan symbool voor de twee Limited Edition geuren, nl. de Plum/Honey en Red Aplle/Chili, die ze uitstluitend tijdens de herfstperiode mag verkopen. Ze stelde zich de Hof van Eden voor ...met deze twee in de hoofdrol. Zou ze de zonde begaan?

Heerlijk! Vond ze het zo nu en dan een zonde te begaan! Heerlijk vond ze ook deze tijd van het jaar waarop ze haar avonden doorbracht op de bank of in kleermakerszit op de groond , gehuld in een dikke fleece. Hier kwam ze op het idee om eens drie dagen volledig SUIKERZOET  te gaan. En wel tijdens het Suikerzoet Filmfestival Schiedam. Drie dagen eens in het jaar ...

Ze zou de Suikerzoete Lingerie opzoeken en potten vullen met Suikerzoet Snoepgoed  ...en dit delen met de bezoekers van Schiedam. Ze zat er vol van.

Ze zat trouwens vol van alles wat ze onderneemt, maar dan ook echt van alles. Zo ook van de Grande Vintage Tour die ze aan het organiseren is voor dinsdag 29.11.2016.  De Tour D'Amour.

Ze ziet het voor zich ...mooie etalages, bijzondere shop bezoekjes, een bijzonder lunch-je, misschien zelfs wel een ontbijtje. Er hebben zich zulke leuke vrouwen aangemeld. Ze vond het een feestje zich hiervoor uit te sloven. Nog zonder dat ze veel aan PR had gedaan, stroomden de inschrijvingen binnen. Hoe dat moet? Gewoon, via www.citylein.nl, vertelde ze en het blijkt dat er nu ook een tweede persoon gratis mee mag. Nou, nou, poeh, poeh...Ze durft!

Dat komt vast door het overleg dat ze deze week had met de Gemeente Schiedam, waarbij het overgebleven budgejet van de Lange Haven in Schiedam nu voor de Hoogstraat hier mag worden ingezet. Haar winkeltje is al een pareltje en de straat eigenlijk ook, maar nu wordt alles nog mooier.

Ze is verliefd op haar stadje. Haar vader was hier geboren, haar opa was meesterknecht bij Daniel Visser en nu was zij hier in haar winkeltje.

Nu was het haar vader die wederom een hoelahoep voor haar maakte, precies zoals toen ze klein was. Dat zou de wespentaille waarover ze afgelopen maandag schreef tot de mogelijkheden van haar klanten kunnen gaan behoren.

Zo had ze ook de nieuwe polijstvijl voor de nagels bedacht. Een vijl voorzien van een stukje natuur zeemleer voor € 9,95 met levenslange garantie. Dus, bij het vergaan van het zeemleer oneindige vervangingen ervan door Vintage'Lein.

De pakte haar hoelahoep, staarde naar de spiegel, had een verlangen naar de wespentaille, maar ....voor ze het wist .....

Was er die zoete verleiding, het water liep haar in de mond, wat had ze hierin een zin in:

DIE SUIKERZOETE SUIKERSPIN, TEGEN BETER WETEN EN ALLE REGELS IN. NOU VOOR EEN KEERTJE DAN, STRAKS TIJDENS HET SUIKERZOET FILMFESTIVAL. DAAR IS DE REGEL DAT JE TIJDENS DEZE DRIE DAGEN VOOR EEN JAAR LANG VOLDOENDE SUIKERGOED MOET HEBBEN GEHAD

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.