Een website vol Limited Editions en Inclusief haar liefde voor alle dingen die het leven mooier maken!

Bonjour » Journal
September 2016

Euforisch was ze bij het zien van dit piepkleine boudoir-achtige ...

Ze vertelt …

Een schattige mevrouw van middelbare leeftijd werd euforisch bij het zien van dit piepkleine boudoir-achtige winkeltje. Ze had het over haar jeugd in Frankrijk, de opvoeding, de gebruiken, de liefde voor het vrouw zijn. Ze had het over haar parfumverzameling etc. Maar,   ineens beëindigde ze het gesprek. Ze had thuis iets om toe te voegen aan het assortiment, zo riep ze bij het spontane verlaten van de winkel.

Even later komt ze terug met twee doosjes gevuld met miniatuur flesjes parfum. De ene genaamd “La Collection” van Christian Dior Paris, de andere genaamd Les Meilleurs Parfums de Paris. Misschien kunnen ze wel in de verkoop? Helaas ontbreekt nog een Fahrenheit mini 10 ml in het Dior doosje en flesje 2, 4 en 5 ontbreken nog in het  doosje Les Meilleurs Parfums de Paris. Stel dat ze deze nog zou vinden  …Kan jij haar op weg helpen? Geef een reactie ...

Er kwam op deze verrassende dag ook nog een doosje binnen. Bij het openen ervan kon ze zichzelf permitteren even terug te gaan van heden naar verleden. Ze dacht aan Puccini, de opera, de kleding, het geluid, de geur die dit alles opriep. Ze werd melancholisch, en zocht contact met Erik Maarten Jeroen Zwaga en deelde haar melancholie/ Hij begreep haar en schonk haar zijn tekst met de geschiedenis van de Tosca Eau de Toilette…Dank je Erik M J..etc….hiervoor Ze zou hem op de hoogte brengen van haar nieuwe collectie eau de cologne, poeder en dagcreme waarmee de doos gevuld was.

Er kwam meer. In de tweede doos zat haarcreme, scheercreme, aftershave, deo zeep, etc …Ze kon het haast niet geloven dat dit vanaf deze week allemaal tot haar eigen assortiment zou behoren. Dit en de 4711 passen zo goed in haar nostalgische sfeertje. Oh …en nu vraagt iedereen zich natuurlijk af waar dit om gaat. Het is Tabac ….waarop staat since 1959. Hoe Vintage?

Er was een afspraak, een wijntje, een terras. Er kwamen badpakken van Esther Williams, in de sfeer zoals er in de jaren zestig was …Er waren klanten voor, zij kregen het door …

Maar nu, zou ze gaan slapen. Nog even het haar borstelen en de kerastase behandeling ...

 

94cbab_4976261a1ac44deb924d23880a1487db-5.png

Lees meer »
Augustus 2016

... en andere zinneprikkels

boek-2.jpg

 

Nog één dagje chillen! Morgen zou ze haar vintagelein boudoir vol nieuwe producten weer openen voor haar doelgroep waaraan ze de volgende eisen stelt: * Passioneel * Authentiek * Energiek * Verleidelijk * Coquette * Vrouwelijk * Romantisch * Eigenzinnig *Stoer *Man *Vrouw.

Een strak blauwe hemel, een stralende zon en een hoge temperatuur doen haar besluiten de wekelijkse fietstocht uit te stellen. Teveel schade risico door uva en uvb. Haar lichamelijke verpakking laat immers al te wensen over. Het hemels lichaam dat zich zon noemt heeft zich immers al te lang en te vaak op haar mogen uitleven. Vandaag geeft ze deze grote verleider geen kans.

Vandaag gaat ze cocoonen. Verdiepen. Zich laten inspireren. Binnen met ramen en deuren gesloten. Met niets meer dan haar mooie boeken, misschien een lekker glas wijn en andere zinneprikkels.

Op de stapel liggen het boek Joséphine, het boek Afrodite, en het boek over etiquette. Hoe keken ze vroeger aan tegen het prikkelen van de zinnen?

Isabel Allende begint haar boek Afrodite met deze tekst:

Haar adem is als honing met kruidnagel,

Haar mond als een rijpe mango zo zoet,

Is dit wat een zinneprikkel doet? Ze hijst haar afgezakte kousen op en ...verzint welke nieuwe kousen ze aan haar zinnenprikkelende collectie zal toevoegen? Hoe ze haar huid ook in de toekomst kan beschermen tegen de grote verleider? ...

 

Ze denkt, ze schrijft, ze denkt, ze cocoont, ze leest, ze bezint, ze eet, ze drinkt, ze schenkt aandacht, ze ademnt, ze is stil, ze bemint!

Lees meer »

En wat betreft de "Mannen met hun vragen over Dingen" ...

Nog zeven dagen moeten ze het zonder uitzingen!

Het was een stille ochtend in Schiedam.  Geen Schiedammers en geen touristen. Ze begon zich al zorgen te maken en besloot een vroege lunch te nemen. Twee gekookte eitjes uit de waterkoker en een komkommer in plakjes (komkommertijd?) . Langer kon het ook niet liggen. Ze had immers geen koelkast. Daar was geen ruimte voor. Bovendien wilde ze al haar inkomsten gebruiken voor de opbouw van haar assortiment.

Half één was ze klaar. Het daaropvolgende uur gebruikte ze om alles van prijsjes te voorzien, extra te dweilen, etc. Haar winkeltje moest er gelikt uitzien.

Kort geleden had ze ook al besloten een aantal overleggen en activiteiten te stoppen om de focus erin te houden. Eerst moest haar winkeltje een wereldsucces worden! Dan zou ze wel verder zien met de door haar georganiseerde tours en meer. Ze wilde teveel. Alles waar ze zich op stortte kwam van de grond, maar alles heeft ook een vervolg nodig. En hoe hou je in je eentje alle ballen in de lucht? Soms lucht het enorm op om van alles even afstand te nemen, te kijken waar je staat en weer nieuwe plannen te maken.

De city tours zijn even "on hold" gezet, afhankelijk van diverse afspraken m.b.t. de voortgang, zo ook de overleggen waarin zij participeert. Dit betekent niet dat ze niet betrokken wil zijn. Juist wel. Daarom even deze afstand.

Het perfect op orde zijn van de winkel en het naar voren schuiven van de lunch, leverden haar vandaag focusvoordeel op.

Even na 13.00 uur begon de een na de ander binnen te lopen, vaste klanten en touristen die met de fluisterboot mee waren en de molens kwamen bezoeken. Er vloog van alles over de toonbank

Vooral de 4711 deed het goed. Het werd steeds doller. Naast de dagelijkse verkoop van de watch bottle verkocht ze nu ook nog een 4711 roller. Maar,


Enkele klanten aldaar, kochten uit haar lingerieboudoir. Ze vroegen naar de Wolford Kousen. Die stuurde ze door naar haar online boudoir. En wat betreft de  "Mannen met hun vragen over hun Dingen" ...zij moeten het nog zeven dagen uitzingen ...Dan lanceert zij de nieuwe productlein,

Wat is haar werk toch fijn!

Lees meer »

Boven de lip, ja ... daar moest hij komen, wie zou ervan dromen?

Guilty Pleasures ...

Altijd al was ze geobsedeerd door de donkere stip, vaak op de bovenlip bij die vrouwen van weleer. Gingen ze toen al tekeer? Of was het louter voor de sfeer?

Ze staarde naar de poster waarvoor ze ooit de slogan bedacht:

Zet je zinnen op minnen en wees ...bevallig, beminnelijk, charmant, zachtaardig, gracieus, hups, lieflijk, minzaam, coquette en lieftallig!

Het was een prachtige dag in haar leven waarbij ze een eerste opdracht gaf.

Ze vertelt.

Ze had PR materiaal nodig. En snel. Hoe zou ze anders anderen kunnen overtuigen van de schoonheid van haar te verkopen lingerie in kant, zijde en satijn? Haar Vintage'Lein.

Ze zocht contact met een vriendin, genaamd Marjolein van Soelen, gepassioneerd styliste.
Via de mail vertelde ze over haar idee en fotoshoot te willen doen waarvoor zij de styling mocht doen. Ze had immers veel vertrouwen in haar talent. 

Binnen no time werden de plannen uitgewerkt en kwam er een fotograaf Martin Janssen bij. Daarna een model van Max Models Noeska van Zijl, en even later een visagiste Jeanette Waasdorp.

"Quilty Pleasures" moest de shoot gaan heten. Daar waren ze snel uit. 

Het draaiboek lag klaar. De shoot zou deels in het winkeltje van Vintagelein plaatsvinden en deels in de St. Jans Kerk. 

Jeanette kreeg kreeg de opdracht  Noeska te voorzien van een romantische nostalgische look en een stip te plaatsen op haar bovenlip. Dit zou zo mooi passen bij de prachtige vintage lingerie die ze droeg.

Het was een topdag. Er kwamen prachtige foto's waarvan posters werden gemaakt.

Nu, drie jaar later trof ze bij het terugblikken in haar winkeldagboek de betekenis van het woord mouche. Hoe toevallig? Dit woord had ze mee gekregen van Josine, die vaker in haar winkeltje kwam en vertelde over haar jonge leven als vrouw in Frankrijk. Ze vertelde over de schoonheid, de styling, de spraak, de etiquette en meer van de Franse vrouwen. Ze sprak over 

Een mouche (Frans voor: vliegje; meervoud: mouches), ook wel tache de beauté genoemd, is een opgeplakt zwart pleistertje. Met een dergelijk pleistertje op gezicht, schouder of borsten liet men, door het contrast, de blankheid van de huid beter uitkomen.

De zeer erotisch geladen sfeer van Venetië en van het Franse hof werden de mouches gebruikt om aan ingewijden boodschappen door te geven. De positie van de mouche verklaarde de zorgvuldige en ingewijde beschouwer in welke gemoedstoestand een dame was.

  • De hartstochtelijke vrouw (la passionnée) – in de ooghoek;
  • De majestueuze vrouw (la majestueuse) – midden op het voorhoofd;
  • De schertsende vrouw (l’enjouée) – op de lachrimpeltjes in de ooghoek;
  • De tot avontuurtjes geneigde vrouw (la galante) – op de linkerwang;
  • De vrouw die graag kust (la baiseuse) – in de mondhoek;
  • De uitbundige vrouw (la gaillarde) – op de neus;
  • De kokette vrouw (la coquette) – boven de lippen;
  • De diskrete vrouw (la discrète) – onder de onderlip maar net niet op de kin;

Ze filosofeerde.

In haar slogan gebruikte ze het woordje coquette,
De fotoshoot noemde ze "Quilty Pleasures",
Josine kwam met het woord "mouche".
De stip (mouche) kwam op de bovenlip,

Nou, schuldig of niet, ingewijde of niet, de boodschap is duidelijk, toch?


Ze vroeg zich af waar jij hem zou plakken? Of zou je dit NOOIT doen? Reager ...

Lees meer »

Ze draaide zich nog eenmaal om ...

Gisteren was ze op pad, zoekend naar de clip voor tussen haar boek. Ze vond een prachtige van goudkleur met parelmoer. 

Na het nippen aan haar glaasje vintage wijn kroop ze onder de dekens en las Desiree, een boek van Annemarie Gelinko, over het opbloeien van een grote liefde tussen Désiree, dochter van de welgestelde zijdehandelaar uit Marseille en een jonge generaal van wie niemand ooit gehoord heeft. Ze sloeg het boek dicht met de clip ertussen op de pagina waar ze gebleven was en legde het op haar nachtkastje. Want, zelfs het antieke nachtkastje dat gevuld was met de meest exclusieve karafjes in dezelfde tint als de verf die erop zit was tot in de puntjes verzorgd. Zo het heurt!

Ze zag haar slaapkamer (gelegen naast haar boudoir) als een onderdeel in haar huiselijke kuuroord waar ze elke dag een kamer boekte.

Na een uitgebreid badritueel smeerde zich in met haar favoriete bodylotion, sprayde wat van haar favoriete geur om zich heen en liet de lakens over haar heen glijden, ze draaide zich nog eenmaal om op haar zijden sloop (ook bij vintagelein te koop) en ....sliep!

Lees meer »

Ze bladerde door haar roaring twenties boek ... en

Ze smulde ervan ....

Vandaag zou ze cocoonen. Heerlijk, met het getik van die onophoudelijke regen op de ramen. Ze besloot dan ook naast het samenstellen van verantwoorde maaltijden, het werken aan haar houding, en meer van deze vrouwelijke plichten haar inspiratie vandaag eens  At Home op te doen. Eerdere investeringen hebben nl. gezorgd voor een mooie collectie boeken om inspiratie uit te halen.

Bij het bladeren in het roaring twenties boek viel haar oog op de shoe clip die als een sieraad op de schoen is bevestigd.

Dit  herinnert haar aan een doosje in haar boudoir met van die mooie clips. Deze clips werden vroeger gebruikt om een sjaaltje vast te clippen, zodat het niet weg zou waaien. 

Zelf gebruikte ze nu ook:

- op menukaartjes (bij wijze van cadeau)

- voor het maken van ophalen van een tafelkleed

- als haaraccessoire

- tussen een boek als boekenlegger

- om een stapeltje post

Hoe meer ze ervan zou hebben, hoe leuker. Morgen zou ze eens bij het winkeltje van Vintagelein in Schiedam gaan kijken, en er misschien wel eentje bij kopen. Ja, daar zou ze morgen haar zinnen op zetten! Nu nog even bladeren door de Brocante Special van

At Home! 

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.