Een website vol Limited Editions en Inclusief haar liefde voor alle dingen die het leven mooier maken!

Bienvenue » Salon "Les Petites"

Zondag 22.11.2020

Vandaag maak ik ruimte om wederom een nieuw concept toe te voegen aan mijn Vintage'Lein, nl.

Salon "Les Petites", Een liefde voor  parfumminiaturen die ik een plek ga geven in mijn Parfumerie Poeder & Dons.


Mini flesjes, die een streling zijn voor het oog, vnl uit de periode 1900-1970. Ooit, jaren gelden maakte ik al op geocities.nl een website met parfumminiaturen, terwijl meer dan de helft van de bevolking niet wist wat een website was. Een succes met de verkoop ervan boekte ik, naast mijn zware baan als directie assistent, niet! Mijn inkoopprijzen lagen hoger als de verkoopprijzen van de grote bij het Kruidvat.

 

Nu. zoveel jaren later, het moment waarop ik een dikke vette punt zet achter mijn oude leven en verder ga met mijn nieuwe ik  kom ik mijn oude liefde tegen. Mijn liefde voor miniatuurflesjes. We besluiten dat we ons meer in elkaar gaan verdiepen. 

 

Ik maak een start met het uitpakken van de dozen uit mijn vorige leven.  Vol met kleine flesje zitten ze. Toen maakte ik er alleen maar jacht op. Nu ben ik meer geïnteresseerd in het verhaal. Wanneer is de geur gecreëerd, wie was de neus, welke geurcomponenten zijn gebruikt? Wat is de geurgroep en waarmee kan ik mixen?

 

Ik besluit Pinterest te gaan inzetten en daar eveneens de Salon "Les Petites" te openen met allerlei parfum borden die mijn assortiment laten zien, maar ook bedoeld zijn reacties uit te lokken. Daarnaast start ik met het selecteren en sorteren van al mijn mooie flesjes. Alle parfum miniatuurtjes  boven het jaartal 1970 zet ik apart. Daar gaat mijn interesse nou niet echt naar uit. Blijf je meelezen en kijken? Mijn boards op Pinterest, klik hier! Mijn Salon de Petites, klik hier!